EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring.

De hinder kan hem zitten in: herinneringen die zich blijven opdringen (bijvoorbeeld in de vorm van herbeleving of nachtmerries) of het vermijden van/slecht functioneren in situaties die ook maar enigszins lijken op de schokkende ervaring.

Enkele andere symptomen die kunnen optreden zijn: verhoogde prikkelbaarheid, concentratieproblemen, lusteloosheid, gevoelens van vervreemding, angstaanvallen, schrikachtigheid en slapeloosheid.

Vaak is EMDR niet een op zichzelf staande therapie, maar wordt het vooral binnen een therapieproces ingezet om een schokkende ervaring te ontladen en daarmee de heftige emoties voor de betreffende persoon te verlichten.

Een aantal therapeuten binnen het Therapeutenhuis heeft zichzelf bekwaamd om deze techniek toe te kunnen passen wanneer dit past binnen iemands therapieproces.

Wil je een afspraak maken of meer informatie?

Ben je enthousiast geworden over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. We zijn zowel telefonisch als per mail bereikbaar. Alle therapeuten van het Therapeutenhuis maken hun eigen afspraken.