–> Op dit moment neem ik geen nieuwe cliënten aan. <–
Ik ben Marieke Hagedoorn (1970) en werk vanaf 1997 als psycholoog in verschillende psychologenpraktijken. Sinds 2001 ben ik zelfstandig gevestigd.
U kunt bij mij terecht als u te maken heeft met psychische klachten, waardoor u het gevoel heeft dat u komt vast te zitten en niet (meer) uw leven kan leiden zoals u zou willen. Ik bied u een plek om stil te staan bij u zelf en wat u bezighoudt. Het begin van verandering is erkenning, het aanwezig zijn bij wat er is. Ik kijk met u mee, houd u een spiegel voor en zoek samen met u naar mogelijkheden om uw klacht of vraag anders te kunnen hanteren of ervaren. U kunt ook bij mij terecht als u geen klacht of probleem ervaart, maar u zelf beter wilt leren kennen en verder wilt ontwikkelen.
Ik werk kortdurend (5 tot 12 gesprekken) en hanteer een integratieve, persoonsgerichte benadering. Dat wil zeggen dat ik verschillende therapeutische technieken en stromingen combineer en mijn werkwijze afstem op de persoon die u bent, uw klacht en uw vraag. Ieder mens is anders en ervaart zijn klacht anders, daarom is geen benadering hetzelfde.
Ik maak onder meer gebruik van cognitieve gedragstherapie, vooral Mindfulness en A.C.T. (Acceptance en Commitment Therapy). Verder werk ik regelmatig individueel met Familieopstellingen en EMDR en maak ik gebruik van visualisatieoefeningen om het contact met uzelf en uw lichaam te vergroten.
Ik ben er van overtuigd dat wandelen en in de natuur zijn een positieve werking hebben. Daarom bied ik ook de mogelijkheid om één of meerdere gesprekken te hebben, terwijl we lopen in een mooie omgeving.
Ik werk met volwassenen die te maken hebben met onder andere:
Een sessie kost € 110,-
Om vanuit de verzekering een vergoeding te krijgen voor een eerstelijns of GZ-psycholoog, dient u door uw huisarts te worden verwezen naar de Generalistische Basis GGZ. Daarvoor is het nodig dat er een stoornis vastgesteld kan worden. Als u alleen klachten heeft maar er geen stoornis benoemd kan worden, vergoedt uw zorgverzekeraar de hulp niet.
Wat is het verschil tussen klachten en een (DSM-V)stoornis? Pas wanneer bepaalde psychische klachten in een bepaalde samenhang en mate van ernst voorkomen, wordt van een stoornis gesproken. Er zijn ook psychische klachten die heel vervelend kunnen zijn maar niet de diagnose van een stoornis krijgen.
U krijgt een screening van uw klachten en problemen waarmee bepaald wordt of u in aanmerking komt voor behandeling door een psycholoog in de BasisGGZ. Hoeveel behandelingen er zullen worden vergoed hangt af van uw klachten. U heeft vanuit uw basisverzekering recht op vergoeding van psychologische hulp in de Generalistische Basis GGZ. U hoeft geen eigen bijdrage te betalen, maar de vergoeding valt wel onder het eigen risico.
Wanneer er geen stoornis vastgesteld wordt, kunt u wel terecht bij de psycholoog, maar u zult de kosten dan zelf moeten betalen. In een aantal gevallen is er een mogelijkheid voor (gedeeltelijke) vergoeding vanuit het aanvullende pakket.
Naast mijn psychologieopleiding heb ik opleidingen gevolgd op het gebied van energiewerk.
Niet tevreden over je behandelaar? Klachtenreglement