Therapeutenhuis Arnhem

Het Therapeutenhuis bestaat sinds 2005. Wij hebben kindertherapie, jongerentherapie en therapie voor volwassenen. Wij werken holistisch (kijkend naar de mens als geheel) en maken therapie voor jou op maat.

Als je klachten hebt of problemen dan zijn er vaak meerdere mogelijkheden om deze aan te pakken. We hebben verschillende therapievormen zoals integratieve therapie, relatietherapie, psychotherapie (BIG), haptotherapie, traumatherapie (EMDR), psycholoog (BIG) en nog meer.

Oriënteer je op hetgeen bij je past. Heb je daar vragen over neem dan gerust contact op met de betreffende therapeut, psycholoog of psychotherapeut.

Therapeutenhuis voor persoonlijke groei en levensgeluk.

Missie en visie

Met een bevlogen team kwalitatief hoogwaardige therapie bieden ter vergroting van levensgeluk & persoonlijke ontwikkeling van kind, jongere en volwassene.

Bevlogen team

 • werkelijke betrokkenheid bij het vak en de cliënt;
 • enthousiast en vooruitstrevend;
 • gemotiveerd en creatief

Hoogwaardige zorg

 • de therapeut werkt mensgericht en onderzoekt met de cliënt samen wat nodig is om aan te pakken (maakt therapie op maat);
 • de therapeut heeft een holistisch mensbeeld (kijkt naar de mens als geheel en de relatie die hij/zij heeft met zijn/haar omgeving);
 • de therapeut biedt de cliënt zorgvuldigheid, veiligheid en benadert hem/haar op persoonlijke wijze.

Professioneel (de therapeut voldoet minimaal aan onderstaande eisen):

 • minimaal therapeutische/coach opleiding op (post) HBO niveau;
 • in bezit van recente VOG (Verklaring Omtrent Gedrag);
 • heeft een beroepsaansprakelijkheidsverzekering;
 • lidmaatschap beroepsvereniging waar het volgende is geregeld:
  – toezicht op regelmatige intervisie met collega’s;
  – toezicht op bijscholing;
  – klachtenregeling en tuchtreglement;
  – visitatie.

Werkwijze

Als je op zoek bent naar iemand die jou kan helpen dan kun je in het Therapeutenhuis kiezen uit meerdere therapievormen. Heb je een vorm gevonden die bij je past dan kies je vervolgens een therapeut die deze therapie geeft.

Het kan zijn dat je verwezen bent door je huisarts of een andere hulpverlener. Dan is je keuze voor een therapeut wellicht al bepaald.

Het is ook mogelijk dat je hulp zoekt en niet weet wat bij jou of bij jouw vraag past. Je kunt dan altijd met een van de therapeuten overleggen om bij deze keuze geholpen te worden. Neem dan telefonisch contact met een van hen op of stuur een email.

Jij, als mens, staat centraal. De therapeuten werken op maat, zij stemmen de behandeling zoveel mogelijk op jou persoonlijk af. Iedere therapeut brengt naast zijn werkwijze ook zijn persoon mee. Het is belangrijk dat je een vertrouwensband op kunt bouwen met jouw therapeut dat is nodig om werkelijk goed samen te kunnen werken aan jouw doel(en). Soms kan dit ook betekenen dat je samen tot de conclusie komt dat een andere therapievorm of een andere therapeut beter bij je past. Dan heb je de mogelijkheid binnen (maar ook buiten) het Therapeutenhuis verwezen te worden.

Contactgegevens

Parkstraat 39, 6828JD Arnhem

Wil je een afspraak maken of meer informatie?

Ben je enthousiast geworden over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. We zijn zowel telefonisch als per mail bereikbaar. Alle therapeuten van het Therapeutenhuis maken hun eigen afspraken.