Integratieve therapie voor kinderen

Je wilt je kind gelukkig zien! Wanneer je ziet dat je kind thuis anders doet dan normaal of je kind geeft zelf aan dat het een probleem heeft, ga je als ouders je zorgen maken. Verontrustende ouders kunnen hun kind aanmelden voor integratieve kindertherapie. Deze vorm van therapie is een kortdurende kindgerichte therapie voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar. Deze therapie kan zo kortdurend zijn (maximaal 15 sessies), omdat kinderen de kans krijgen om hun eigen deskundigheid in te zetten en samen met de ouders hun problemen op te lossen.

Wat is integratieve kindertherapie?

Integratieve kindertherapie is een kortdurende, maar zeer effectieve therapie voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. De therapie richt zich op de binnenwereld van het kind, de relatie binnen het gezin en de relaties met de ‘buitenwereld’ zoals schoolvrienden en -vriendinnen. Het beste uit de verschillende therapiestromingen zijn geïntegreerd in deze therapie. In integratieve kindertherapie staat het kind centraal, want ieder kind is uniek. Ieder kind heeft recht op een behandeling die specifiek op zijn of haar mogelijkheden is gericht.

Aan de hand van verschillende spel- en/of gesprekstechnieken kom ik erachter wat het probleem is, waar het kind last van heeft, en hoe hij of zij daarmee omgaat. Spelenderwijs laat ik het kind kennis maken met verschillende oplossingen. Ieder kind is uniek, iedere aanpak is daarom ook uniek.

Wil je een afspraak maken of meer informatie?

Ben je enthousiast geworden over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. We zijn zowel telefonisch als per mail bereikbaar. Alle therapeuten van het Therapeutenhuis maken hun eigen afspraken.