Integratief kindertherapeut
(06) 14 51 17 70
info@bijniesje.nl

Niesje Andringa

Iedereen komt in het leven wel eens een ‘beer’ tegen. En dan is je dag helemaal niet zo prachtig en voel je je juist wel heel bang… Dat kan dan behoorlijk in de weg zitten en je veel last bezorgen.
Bij een klein of groot probleem, waardoor je je niet goed voelten niet verder kunt, kan ik als integratief kindertherapeut met kinderen en ouders meekijken. Om te ontdekken hoe ‘de beer’ gevangen, losgelaten of misschien juist wel ‘welkom geheten’ kan worden.

Ik ben nieuwsgierig naar wat er achter zichtbaar gedrag verborgen is. Waarom doe ik, doe jij, doet een kind zoals hij doet? Als moeder van vier (inmiddels volwassen) kinderen en ook in mijn werk (sinds 2005) als remedial teacher op een basisschool, ben ik steeds op zoek naar antwoorden op deze vragen.

En vooral ook: hoe kan ik je helpen zodat je kunt zijn wie jij echt wil zijn? Hoe kun  je (weer) gaan doen wat je graag zou willen doen?

Om meer zicht op dit soort vragen te krijgen, heb ik al veel opleidingen gedaan. Vanaf 2012 heb ik gestudeerd aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam en ik heb daar in 2016 mijn diploma integratieve kindertherapeut gehaald.

Inmiddels heb ik al heel wat kinderen en ouders gezien in mijn praktijk. En ik merk steeds weer dat het kind bewust of onbewust precies weet wat zijn of haar probleem is en wat het er aan kan doen. Alleen kan het daar niet altijd (meer) bij. En daar gaan we mee aan de slag.

Het kind leert zichzelf te helpen. Het leert verantwoordelijkheid te nemen voor zijn of haar gedrag, emoties, houding, beperking(en).

Het ontdekt eigen kwaliteiten en hulpbronnen en kan deze integreren in zijn of haar situatie; thuis, op school of waar het maar is.

Het ervaart meer grip op emoties, meer keuzevrijheid, weet beter wat het wil en krijgt zo meer zelfvertrouwen en wordt weerbaarder en daardoor voelt het zich gelukkiger.

Een kind staat niet alleen, maar functioneert in een systeem.  Ouders worden daarom betrokken bij de begeleiding en als het nodig is ook de leerkracht en/of belangrijke anderen. Zij zijn een belangrijke hulpbron voor het kind of kunnen leren dat te worden.

Samen gaan we ‘op berenjacht’ om meer grip op ‘de beer’ te krijgen en er mee te doen wat nodig is. 

Kennismakingsgesprek (± 30 min.)                                gratis.
Intakegesprek en vervolggesprekken ouders (60 min.) € 93,-   
Kindsessie (60 min.)                                                      € 93,-
Gesprek met leerkracht/ib-er (60 min.)                          € 93,-
Observatie op school (60 min.)                                      € 93,-

Alle tarieven zijn incl. 21% btw. 

De kosten voor therapie worden vergoed vanuit het aanvullend pakket bij je zorgverzekeraar. De vergoedingen vallen niet onder het eigen risico en een verwijzing van de huisarts is niet nodig.

De hoogte van de vergoeding verschilt sterk per zorgverzekeraar en van welk type aanvullend pakket. Je kunt dit navragen bij je zorgverzekeraar.

Als de kosten niet haalbaar voor je zijn, neem dan contact met me op, dan kunnen we kijken hoe we er samen uitkomen.

  • VIT Vereniging van Integraal Therapeuten (VIT.nr. 496.16.A)
  • Licentienummer RBCZ 103274R
  • KvK nummer:                63287366
  • AGB code therapeut:    90102553
  • AGB code praktijk:        90061991
     
  • Niet tevreden over je behandelaar? Klachtenreglement