Werkwijze

Als je op zoek bent naar iemand die jou kan helpen dan kun je in het Therapeutenhuis kiezen uit meerdere therapievormen. Heb je een vorm gevonden die bij je past dan kies je vervolgens een  therapeut die deze therapie geeft.

Het kan zijn dat je verwezen bent door je huisarts of een andere hulpverlener. Dan is je keuze voor een therapeut wellicht al bepaald.

Het is ook mogelijk dat je hulp zoekt en niet weet wat bij jou of bij jouw vraag past. Je kunt dan altijd met een van de therapeuten overleggen om bij deze keuze geholpen te worden. Neem dan telefonisch contact met een van hen op of stuur een email.

Jij, als mens, staat centraal. De therapeuten werken op maat, zij stemmen de behandeling zoveel mogelijk op jou persoonlijk af. Iedere therapeut brengt naast zijn werkwijze ook zijn persoon mee. Het is belangrijk dat je een vertrouwensband op kunt bouwen met jouw therapeut dat is nodig om werkelijk goed samen te kunnen werken aan jouw doel(en). Soms kan dit ook betekenen dat je samen tot de conclusie komt dat een andere therapievorm of een andere therapeut beter bij je past. Dan heb je de mogelijkheid binnen (maar ook buiten) het Therapeutenhuis verwezen te worden.