Verlies- en rouwcoaching

Verlies- en rouwcoaching is voor iedereen die met een verlies geconfronteerd wordt en die hulp nodig heeft om dit verlies aan te gaan, op te nemen in het leven. Je leert hoe je met verdriet, verlies en rouw verder kunt na een ingrijpende of verdrietige gebeurtenis, zoals een overlijden van een dierbare, een scheiding of een niet uitgekomen toekomstbeeld. Je leert hoe je jouw verlies kunt integreren in jouw leven, zodat je de draad weer kunt oppakken.

De verlies- en rouwcoach ondersteunt bij zowel een verlies dat onlangs heeft plaatsgevonden als bij een verlies dat verder in het verleden ligt. Wanneer je verdriet wegstopt, lijkt dat voor de korte termijn wellicht een goede oplossing. Maar het kan ook gebeuren dat een verlies uit een (ver) verleden, zich nu openbaart en voor moeilijkheden zorgt. Denk aan hoogoplopende emoties, relatieproblemen en arbeidsconflicten. Ook gevoelens van eenzaamheid en ‘een nutteloos gevoel hebben’ kunnen voortkomen uit een niet aangegaan verlies uit het verleden.

In Verlies- en rouwcoaching ga je aan de slag met verschillende rouwtaken. Je krijgt inzicht in jouw eigen gedachten, gevoelens en gedragingen. In hoeverre ben je het verlies onder ogen gekomen? Hoe heb je de pijn van dit verlies ervaren? Op welke manier kan je jouw leven aanpassen aan de nieuwe situatie? Hoe kan je het best herinneringen bewaren en tegelijkertijd doorgaan met jouw eigen leven?

Verlies doet pijn, maar kan je juist ook sterker maken, wanneer je inzicht hebt in jouw verlies en weer grip op de situatie krijgt. Verlies- en rouwcoaching helpt jou die grip over jouw leven weer terug te krijgen.