Karin van Aalst

Verlies- en rouwcoach

Over mij

Ik ben Karin van Aalst (1975), professioneel coach op het gebied van Verlies, Rouw & Stress. Na mijn studie Pedagogiek heb ik veel werkervaring opgedaan in het ondersteunen van mensen in de meest uiteenlopende situaties. Na het volgen van diverse aanvullende studies heb ik mij vanaf 2020 gespecialiseerd in Verlies-, Rouw- & Stresscoaching. Hierin begeleid ik zowel kinderen als volwassenen die op een bepaald moment zijn vastgelopen in hun verlieservaring of die mij vragen om een tijdje met hen mee te lopen tijdens een rouwperiode.

Verlies & rouw omvat veel meer dan alleen verdriet om het overlijden van een dierbare. Rouw komt bijvoorbeeld ook om de hoek kijken bij het afscheid nemen van een toekomstperspectief (relatie-beëindiging, baanverlies, een niet uitgekomen kinderwensetc.) Veel onzichtbare rouw zie je bij ‘levend verlies (het omgaan met een ziekte die nooit overgaat of samenleven met een kind of partner met een ziekte of beperking). De dierbare persoon blijft leven, maar op een heel andere manier dan je zou wensen. Er is ook veel verdriet bij mensen, waarvan de partner opgenomen is / wordt in een verpleeghuis.

Hoewel verlies, verdriet en rouw in ieders leven voorkomen, zijn het onderwerpen waar niet iedereen even makkelijk mee omgaat. Als je een ingrijpend verlies meemaakt, besef je vaak niet wat verdriet allemaal met je kan doen. Verlies kent immers vele gezichten en kan je intens verdrietig maken. Ook weet een verlies uit een verleden zijn weg in het heden maar al te goed te vinden (overspannen gevoel, burnout). Ik kan jouw verlies niet wegnemen, maar wanneer je leven stil staat en je het gevoel krijgt dat je vastloopt kan mijn professionele coaching je helpen om weer beweging te krijgen in jouw leven. Verlies doet pijn, maar kan je juist ook sterker maken, wanneer je er weer grip op krijgt. Samen kunnen we op zoek gaan naar wat jij nodig hebt om verder te kunnen. Ik werk met o.a. de volgende methodieken: Rouwarbeid, Transitiecirkel en het Duaal Procesmodel. Door inzet van deze methoden krijg je vanaf de eerste sessie al inzicht in jouw eigen rouwproces en kan je zelf direct stappen zetten die helpend voor je zijn. Mijn trajecten omvatten gemiddeld 7 sessies van anderhalf uur.

Ik ben gecertificeerd en geregistreerd Practitionar Coach en ben aangesloten bij de NOBCO, de Nederlandse beroepsvereniging van beroepscoaches. Ik werk volgens de ethische gedragscode van deze beroepsvereniging.

Je kunt bij mij terecht zonder doorverwijzing. Geen omwegen, gewoon direct contact.
Het kan echter zijn dat je een doorverwijzing hebt van je huisarts, (fysio-)therapeut, werkgever, arboarts etc. Ook dan ben je van harte welkom bij mij.

Dit is mijn persoonlijke website: karinvanaalst.nl

Tarieven

Vanaf 01-01-2024 gelden de volgende tarieven:

Intakegesprek (1 uur): € 88,00.

Sessies: € 88,00 per uur. (Sessies duren 75-90 minuten)

Vergoedingen

Mijn behandelingen vallen helaas niet onder je zorgverzekering, mijn factuur kun je dus niet declareren. Wel zijn werkgevers vaak zeer bereid om mee te denken in de kosten. Bij veel werkgevers kun je een persoonlijk ontwikkelbudget of loopbaanbudget inzetten voor coaching. Ook zijn er mogelijkheden via PGB. Mochten de kosten niet haalbaar voor je zijn, neem dan toch contact op. We kunnen dan samen kijken wat de mogelijkheden wel zijn.

Registraties

KvK: 75289024

Beroepsvereniging: NOBCO (aansluitnr: 31759)

Niet tevreden over je behandelaar? Klachtenreglement