Integratief kindertherapeut
(06) 37 27 87 37
info@degeluksfabriek.com

Daphne Jacobs

Profiel
Integratieve kindertherapeut, kindercoach-counselor, pedagoog, ontdekkingsreiziger, ondernemer, wandelaar, belangstellend, ambitieus, eeuwige leerling, beelddenker, verbinder, gelukkig mens, luisteraar, avonturier, empathisch en een kwaliteitsverbeteraar.  

Met kinderen werken
Ik ben geïnspireerd door het kind en zijn ontwikkeling. Nieuwsgierig kijk en vraag ik naar zijn of haar motieven: Hoe komt het dat dit kind doet zoals hij doet? Welke reden heeft dit kind voor zijn/haar gedrag? Ik sta voor passende zorg voor kinderen en gezinnen waarbij niet de methode, niet de therapeut, maar het kind centraal staat. Voor mij is de verbinding in contact van belang. Dit doe ik door aan te sluiten bij het kind/ouders. 

Ervaringen
Sinds 2005 werk ik met kinderen en gezinnen. Mijn werkervaring deed ik op in het basisonderwijs, kinderopvang, naschoolse opvang, kinder- en kraamafdeling in het ziekenhuis, jeugdhulpverlening en de gehandicaptenzorg. Ik kwam in de hulpverlening veel gezinnen tegen die ondanks de vele hulpverlening die geboden was, nog steeds niet gelukkig waren. Ik merkte dat er veel over het kind werd gesproken in plaats van met het kind. Daarnaast merkte ik dat er soms onvoldoende gebruik werd gemaakt van de kennis van kinderen over zichzelf. Ik vroeg me regelmatig af... hoe kan het toch? Hoe kan het toch dat het tot nu toe niet is gelukt om de hulp zo af te stemmen dat het precies is wat dit kind nodig heeft. Hoe kan het dat er zoveel methodes zijn en dat het kind maar geluk moet hebben dat de hulp bij hem past en hem verder helpt. Hier wilde ik graag verandering in brengen. Ik ben op zoek gegaan naar alternatieven en ik kwam uit bij de opleiding integratieve kindertherapie aan de Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. 

Inspiratie
Toen ik voor het eerst in contact kwam met Charlotte Visch was ik vrijwel meteen verkocht. Ze vertelde over de integratieve manier van werken en lichtte dit toe met praktijkverhalen. De manier van benaderen was in mijn ogen zo anders en vernieuwend waarmee ze in korte periode gigantische stappen in de behandeling van kinderen en hun ouders maakten. In overeenstemming met de visie: het kind weet het, kan het en doet het, startte ik in 2014 met de opleiding Integratieve Kindertherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie en merkte in de begeleiding van de eerste gezinnen direct dat deze manier een daverend succes is. Inmiddels ben ik vol enthousiasme werkzaam vanuit mijn praktijk ‘De Geluksfabriek’!

Het intakegesprek (60 minuten): kosteloos
Kindsessie (60 minuten): € 93,-
Oudergesprek (60 minuten): € 93,-

Genoemde bedragen zijn inclusief 21% BTW. Betaling vindt plaats na facturering. 

De kosten voor therapie worden vergoed vanuit het aanvullend pakket dat je hebt bij je zorgverzekeraar. Een verwijzing vanuit de huisarts is hiervoor niet nodig. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en type aanvullend pakket. Therapiesessies kunnen nu door ouders gedeclareerd worden bij hun zorgverzekeraar onder vermelding van mijn AGB code. Kosten voor coaching worden door de verzekeraars niet vergoed.

De Geluksfabriek heeft contracten met de volgende gemeenten in de regio: Arnhem, Rheden, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum,  Rijnwaarden, Rozendaal, Wageningen, Westervoort en Zevenaar. Om voor vergoeding vanuit de gemeente in aanmerking te komen is een verwijzing nodig van de huisarts of van het wijkteam/sociaal team van de gemeente. 

  • Geregistreerd in het Register Jeugdzorgwerkers van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).
  • Registerlid van de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG). 
  • NFG lidnummer: 8482
  • AGB-code praktijk: 90062116
  • AGB-code zorgverlener: 90102694
     
  • Niet tevreden over je behandelaar? Klachtenreglement