Haptotherapie

In haptotherapie leer je te luisteren naar wat werkelijk belangrijk is voor jou. Je leert om bewust aandacht te schenken aan je gevoelens en lichaamssignalen. Wat voelt goed? Wat past wel of niet bij je? Wat is je behoefte? Welke patronen in je leven of je relaties wil je veranderen?

Je leert dat je keuze mogelijkheden hebt en daarnaar te handelen.

Als je weerbaar, veerkrachtig en levenslustig bent en het leven lacht je tegemoet dan zit je goed in je vel. Als je moeilijke situaties niet kunt hanteren, als je moeilijk om kunt gaan met angst, boosheid en verdriet, dan voel je dat in je lichaam. Dan kun je je  bijvoorbeeld gespannen, geïrriteerd, eenzaam of heel alert voelen. Kortom je voelt je niet happy en dat is wat je lichaam je vertelt.

In de haptotherapie spreken we over persoonsgerichte therapie: de benadering is gericht op jou als persoon en niet direct op je klacht. De haptotherapeut begeleidt jou in het ontdekken van patronen, zoals overleven, vechten, vluchten, je terugtrekken of afsluiten die jou belemmeren om goed te functioneren.

Via aanraken en ervaringsoefeningen leer je je te openen, je grenzen te ervaren, ruimte in te nemen, je veerkracht te voelen. Daardoor voelt kwetsbaarheid minder kwetsbaar en ervaar je weerbaarheid door veerkracht.

De rode draad is hoe jij uiteindelijk zo vrij mogelijk in het leven kan staan.