Integratief therapeut (ECP)
(06) 29 406 409
edwin@therapeutenhuis.nl

Edwin K├Ânigel

Momenteel neem ik geen cliënten aan. Vanaf begin augustus ben ik weer bereikbaar voor het inplannen van intakegesprekken. 

Ik ben Edwin Königel en sinds 2004 heb ik mijn praktijk in Arnhem. In 2005 ben ik samen met Lisetta Schenk het Therapeutenhuis gestart. Daarvoor werkte ik ca. 15 jaar in het bedrijfsleven op het werkvlak bedrijfskunde/ICT. Ik volgde de 4-jarige opleiding Integratieve Psychotherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Sinds 2007 ben ik ingeschreven in het Europese Register voor Psychotherapie en daarmee houder van het ECP-certificaat. 

Als therapeut streef ik er naar om snel een prettige vertrouwde werksfeer te creëren waarin je vrijuit je verhaal kunt vertellen. Geen uitgebreide vragenformulieren, maar gewoon een fijn open gesprek. Daarna maken we een aanpak die bij jou past zodat je snel weer grip krijgt op je probleem. Ik denk dat psychische klachten vaak te maken hebben met verlies van verbinding. Verbinding met jezelf, met gevoelens, met je partner of anderen. Ik help je om weer verbinding te krijgen. Dat is soms een emotionele en spannende weg, maar achteraf altijd heel waardevol.

In mijn praktijk geef ik therapie en coaching. Coaching is wat meer gericht op het leren van nieuwe inzichten en technieken. Als je die weet toe te passen kun je redelijk snel je doel bereiken. Maar dat lukt soms niet omdat gebeurtenissen uit het verleden je (onbewust) belemmeren. Is dat het geval dan pakken we dat aan met therapie. Je kunt bij mij terecht voor individuele therapie, maar ik geef ook relatietherapie.
Ik werk veelal met bewezen methodes uit verschillende therapievormen. Ik pas onder andere toe: Actieve Imaginatie, EMDR, Voice Dialogue, EFT (Emotionally Focussed Therapy), Mindfulness, Familieopstellingen (op tafel), Cognitietraining, etc.

Met deze klachten/vragen kun je bij mij terecht: spanning/angst, onzekerheid, relatieproblemen, rouw/verwerking, somberheid, ziekte/verlies, overspannenheid/burn-out, tinnitus, persoonlijke ontwikkeling, zingeving, hyperventilatie.

Königel Integratieve Psychotherapie & Coaching is ook te vinden op www.therapeut-info.nl.

Per 1 januari 2021 gelden de volgende tarieven:

1 sessie integratieve therapie van 60 minuten: € 97,-
1 sessie integratieve relatietherapie van 75 minuten € 135,-

Het annuleren van een gemaakte afspraak dient minimaal 24 uur van tevoren plaats te vinden. Is dit niet het geval dan wordt de helft van het normale tarief in rekening gebracht.
 

De kosten voor therapie worden vergoed vanuit het aanvullend pakket dat je hebt bij je zorgverzekeraar. Deze vergoedingen vallen niet onder het eigen risico en een verwijzing van de huisarts is niet nodig. De hoogte van de vergoeding verschilt sterk per zorgverzekeraar en type aanvullend pakket. Je kunt hierover navraag doen bij je zorgverzekeraar aan de hand van mijn registraties. Integratieve psychotherapie valt onder psychosociale therapie.

Hier vind je een overzicht waarin van de meeste zorgverzekeraars is aangegeven in hoeverre ze integratieve psychotherapie vergoeden.

Mochten de kosten niet haalbaar voor je/jullie zijn, neem dan toch contact met mij op, dan kijken we hoe we er samen uit kunnen komen.

 • Lidmaatschap Vereniging van Integraal Therapeuten (VIT-nr: 114.04.A)
 • Lidmaatschap RBCZ (200003R)
 • Lidmaatschap Nederlandse Associatie voor Psychotherapie (NAP): ECP-NL251
 • Lidmaatschap Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching (LVSC): KON008
 • Lidmaatschap SCAG: 11393
 • AGB-code behandelaar: 90030312 / 94006456
 • AGB-code praktijk: 90009288 / 94055946
 • KvK-nr: 09199732
 • BTW-id: NL001682705B47
   
 • Niet tevreden over mij als behandelaar? Klachtenreglement